Vaccinarea în rural continuă la Ianca, Osica de Sus, Mihăești și Iancu Jianu

295

Campania ,,Vaccinează-te la tine acasă” continuă în mediul rural în județul Olt, în această săptămână, în patru comune. Imunizarea este efectuată prin intermediul unor echipe mobile arondate unui centru fix de vaccinare din județ, formate din: 1 medic, 2 asistenți, 1 registrator, serul folosit fiind Pfizer BioNTech.

Campania de vaccinare în mediul rural continuă în Olt cu alte patru comune. Dacă săptămâna trecută au fost imunizați sătenii din Crâmpoia și Cungrea, în această săptămână se pot prezenta în spațiile alese de către administrațiile locale sătenii din Ianca- în cortul de evenimente, Osica de Sus- Centrul de promovare a Sănătății, Mihăești- Centrul de permanență și Iancu Jianu- Căminul cultural.

,,Orice persoană cu vîrsta de peste 18 ani se poate vaccina, săptămâna aceasta, la centrul de vaccinare din incinta Cortului de Evenimente Ianca, administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech fiind făcută de către o echipă mobilă a Centrului de vaccinare Corabia. Intervalul de vaccinare pentru DOZA 1 este 17 – 21 MAI 2021 iar pentru DOZA 2 (RAPEL) : 07 – 11 IUNIE 2021.”, a anunțat Primăria Ianca, intervalele de vaccinare fiind valabile și în cazul celorlalte comune.

Centrele mobile vor funcționa de luni până vineri, pentru 8 ore/zi, în intervalul orar 09.00-17.00, în funcție de solicitări. Nu este necesară programarea prealabilă în platforma de vaccinare, imunizarea realizându-se pe baza listelor întocmite de către primării.

Campania va continua în comunele Brastavățu, Scărișoara, Fărcașele, Tia Mare, Dobrosloveni, Izbiceni, Vădăstrița și Vulpeni, precum și la Piatra-Olt.