Orban anunţă Congres PNL precedat de alegeri în toate organizaţiile

123
Preşedintele PNL a anunțat că vor fi demarate în scurt timp procedurile pentru organizarea Congresului de alegeri în partid. Congresul va fi însă precedat de alegerile de jos în sus în PNL.
Liberalii își vor alege din nou conducerile organizațiilor, pornind de la nivel local, apoi județean, urmate de Congres pentru desemnarea șefilor de la nivel național. Anunțul a fost făcut de către actualul președinte, Ludovic Orban.

“Am discutat de Congres. Am spus ceea ce spun din ianuarie, şi anume că atunci când condiţiile epidemiologice ne vor permite, vom organiza congresul. Conform prevederile statutare, Congresul nu înseamnă doar alegerile la nivel naţional. Alegerile la nivel naţional sunt precedate de conferinţe de alegeri în fiecare localitate, urmatte de conferinţe de alegeri în fiecare judeţ şi abia la capătul procesului vor va fi organizat Congresul. Voi propune la prima reuniunea a Biroului Executiv proiectul de hotărâre, BEx va înainta proiectul către Consiliul Naţional. Decizia de convocare a Congresului va fi luată în cadrul Consiliului Naţional care va fi convocat în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Orban.