Muzeul Județean Olt organizează de Ziua Muzeelor un concurs în parc și expoziție de ceramică

109

Ziua Internațională a Muzeelor va fi celebrată și de către Muzeul Județean Olt, care va organiza activități dedicate publicului de orice vârstă. Dacă iubitorii de istorie și cultură sunt invitați la expoziție, copiii sunt atrași cu un concurs de grafică organizat în aer liber.

Mâine, 18 mai, în intervalul orar 11 – 13, la Muzeul Judeţean Olt din Slatina se vor desfășura o serie de activități  culturale sub genericul „Muzeul – istorie, cultură, recreere”  pentru a celebra Ziua Internațională a Muzeelor.

,,În fața muzeului și în parcul „Eugen Ionescu” va fi organizat un workshop de desen. Demersul nostru se vrea a fi o activitate de „RECREERE“, prin realizarea mai multor lucrări de grafică în tehnica cărbunelui, tușului, creioane cerate și acuarele. Elevii vor executa lucrările en plein air, pe șevalet și vor reprezenta elemente de arhitectură din împrejurimile muzeului precum și studii după natură din Parcul „Eugen Ionescu“. Intervalul orar al desfășurării activității va fi cuprins în orele 10.00 – 12.30. Specialiștii Muzeului Județean Olt vor selecta și aprecia trei lucrări care vor fi premiate cu Locul 1, 2, 3, toți elevii vor primi diplome de participare. Acțiunea – concurs se desfășoară în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu“ iar elevii sunt îndrumați de cele două cadre didactice: Delia Badea și Adriana Vâlcea. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 12,30.  În continuarea activităților dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor, la ora 13 va avea loc vernisajul expoziției de ceramică de inspirație cucteniană „Pământ și foc” expozanți fiind artiștii Nicoleta și Ion Mitroi. Vă așteptăm cu drag alături de noi pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Muzeelor bucurându-ne de frumos”, explică Gheorghe Smarandache, managerul Muzeului Județean Olt.

Evenimentele vor fi transmise live pe facebook.

Ziua internaţională a muzeelor a fost stabilită în 1977, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor și are ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii.