Video/ Guvernul a lansat un videoclip optimist pentru revenirea la normalitate

93

România pare că se aproprie cu pași repezi către întoarcerea la normalitate, iar viata de dinaintea pandemiei este ilustrată într-un videoclip optimist postat de Guvern . Totodată, autoritățile au adoptat o perspectivă nouă pentru promovarea campaniei de vaccinare sub sloganul „Învingem pandemia”.

Videoclipul postat de către Guvernul României ilustrează într-o perspectivă optimistă veștile încurajatoare de revenire la normalitate. După ce joi, președintele Klaus Iohannis a făcut publice primele măsuri de relaxare ce vor avea loc de la 15 mai, autoritățile au lansat în mediul online un video de susținere a campaniei de vaccinare sub sloganul „Învingem pandemia”.

Prima etapă a relaxării ridică restricțiile nocturne și obligativitatea de a purta mască de protecție în exterior, însă videoclipul distribuit pe rețelele de socializare de către autorități marchează date importante, precum 1 iunie, 1 iulie și 1 august când se dorește renunțarea graduală la restricțiile de până acum.

Scenele ce ilustrează deschiderea restaurantelor, reluarea evenimente lor sau a altor activități cărora le-am dus dorul, sunt însoțite de mesaje optimiste, cheia pentru revenirea la normal fiind vaccinarea care este disponibilă acum și fără programare.

Florin Cîțu, susține însă că riscul de a purta masca până la finalul anului depinde foarte mult de rata de vaccinare. Până în acest moment, în România au fost administrate 6.409.083 de doze de vaccin împotriva COVID-19.