Zeci de tone de deșeuri, depistate la intarea în țară, trimise ILEGAL din Bulgaria

17

Zeci de tone de deșeuri din oțel și plastic urmau să treacă ilegal frontiera prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria. Mai exact, polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat în ultimele 24 de ore în trei automărfare conduse de doi șoferi bulgari și un șofer român, 59 de tone de deșeuri, pentru care nu existau documente de transport transfrontalier complete.

La trecerea frontierei de la Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat controale pe sensul de intrare în țară. În urma verificărilor aceștia au constatat că 59 de tone de deșeuri din oțel și plastic urmau să intre în mod ilegal în țară.

 „În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare, conduse de doi şoferi bulgari, în vârstă de 42, respectiv 52 de ani, şi un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din diferite materiale. Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menţionate, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat din partea reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

Poliția a stabilit faptul că cele trei transporturi proveneau din Bulgaria și urmau să aibă ca destinație diferite societăți comerciale din România.  Pentru încărcătura ce avea să intre în țară șoferii celor trei mijloacele de transport rutiere au prezentat acte ce nu erau complete.

În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru cele trei automărfare.