Studenții bucureșteni vin mâine la Caracal să identifice concepte creative pentru noi PORȚI de intrare în municipiu

3209

Arhitecți, urbaniști sau peisagiști -specialiști sau încă studenți- sunt invitați de către Primăria Caracal să-și pună la treabă imaginația pentru a identifica acele totemuri de intrare în municipiu care să reprezinte cel mai bine fosta capitală romanațeană. Mâine sunt așteptați să sosească în oraș studenți bucureșteni care să cunoască urbea și să-i surprindă spiritul în idei, proiectele rezultate urmând a concura pentru a oferi o altă imagine celui de-al doilea municipiu al Oltului.

Pentru conceptul creativ cel mai bun privind modernizarea intrărilor în urbe, administraţia caracaleană va da startul unui concurs. Primul pas spre o altă imagine a orașului Caracal, care să constituie un impact vizual pozitiv pentru cei care trec pragul fostei capitale romanaţene, a fost deja făcut, conducerea administraţiei caracalene organizând o întâlnire cu profesionişti în domeniu pentru a pune la punct detaliile concursului de proiecte, în colaborare cu Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România – AAUPR și  Clubul Studenților Urbaniști, deschis studenților la arhitectură, urbanism, peisagistică, absolvenților arhitecți, urbaniști și peisagiști din România și specialiștilor în domeniu din cadrul Municipiului Caracal.

După întâlnirea online, de mâine se trece la pasul doi: viitorii concurenți, studenți în București, ajung la Caracal, unde până duminică vor vizita zonele cu obiective de patrimoniu, vor afla mai multe despre municipiu, vor vizita amplasamentele unde vor fi reamenajate accesele în oraș și vor lucra în echipe.