Rotea CÂȘTIGĂ suspendarea ordinului de încetare a mandatului de primar

4368

La începutul acestui an, primarul comunei Vitomirești, Robert Rotea, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Drept urmare, pe 12 aprilie, Prefectura Olt a emis ordin de încetare a mandatului de edil. Ieri, însă, Rotea a obținut în instanță suspendarea acestui ordin, ceea ce-i dă dreptul rămânerii pe post până la soluționarea definitivă a dosarului.  Problemele primarului Robert Rotea vin din perioada 2013-2014 când a făcut parte și din Consiliul de Administrație al liceului din comună.

Robert Rotea rămâne primarul comunei Vitomirești. Decizia a fost pronunțată ieri de către magistrații Tribunalului Olt, care au hotărât suspendarea ordinului de demitere emis de Prefectura Olt, până la soluționarea dosarului. Prin Ordinul 203 din 12 aprilie 2021, Prefectura Olt a constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al lui Robert Rotea, deși decizia Curții Supreme a fost contestată de către edil.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, prefectura putând face recurs în termen de cinci zile. Edilul a cerut în instanță și anularea ordinului, termenul stabilit de judecată fiind pe 26 mai.

În 2018, ANI a stabilit că Robert Rotea, edilul comunei Vitomirești, este incompatibil cu funcția de primar, constatând că în perioada 2013- 2014 a făcut parte și din Consiliul de Administrație al liceului din localitate. Edilul a contestat decizia, cu atât mai mult cu cât, spune el, nu a fost remunerat, însă a pierdut procesul la Înalta Curte. Acum, Rotea, primar din 2013, reales în toamna trecută, se află în concediu și așteaptă decizia instanței de a-și continua mandatul.