Aproape 170 de gradații de merit stabilite pentru anul acesta în învățământul oltean

139

Începând de azi, cadrele didactice care doresc să susțină concurs pentru a primi gradație de merit pot depune dosarele la secretariatele școlilor. Pentru sesiunea din acest an, Inspectoratul Școlar Județean Olt a aprobat 169 de locuri.

Potrivit legii, cadrele didactice ce obțin gradații de merit primesc pe o perioadă de 5 ani de zile încă 25% din salariul de bază la venitul salarial. Profesorii și personalul din sistem din județul Olt care doresc să susțină concurs pentru a obține gradație pot începe de azi depunerea dosarelor, inclusiv personalul didactic ce beneficiază de gradaţie de merit până la 31 august.

Inspectoratul Școlar Județean Olt a aprobat și a anunțat numărul de locuri pe categorii de personal și pe discipline /domenii. Pentru sesiunea 2021, sunt vacante 169 de locuri în total, dintre care 16 pentru personalul didactic auxiliar, 8 pentru personal de conducere și 145 pentru personal didactic de predare. Cele mai multe sunt pentru: învățători-29, educatori-20, profesori limba română-17 și disciplinele tehnologice-11.

Depunerea dosarelor se poate face până pe data de 21 mai, la secretariatul unității de învățământ cu personalitate juridică. Rezultatele parțiale vor fi afișate pe 15 iunie, iar cele finale pe 23 iunie. Ordinea ministrului Educației cu personalul didactic din învăţământul preuniversitar de stat care beneficiază de gradaţie de merit va fi emis până pe data de  9 august.

La sesiunea de anul trecut au fost aprobate 113 gradații de merit, în 2019 IȘJ Olt neorganizând concurs din lipsa locurilor vacante.