A început vaccinarea elevilor, la primul liceu din țară

66

Azi a început vaccinarea anti-covid în rândul elevilor. Prima unitate de învățământ din țară  în care au ajuns dozele anti Covid este un liceu din Deva.

Zeci de elevi s-au înscris pe liste şi au așteptat să se imunizeze împotriva coronaviruslui. S-a întâmplat la Deva, unde un liceu a demarat campania de imunizare.

“Este o inițiativă a Colegiului Decebal din Deva, s-au vaccinat câteva zeci de elevi. Cea mai mare parte dintre ei au peste 18 ani, pentru că de la 16 la 18 ani, este nevoie ca elevul să fie însoțit de părinte. Am stabilit cu domnul colonel Gheorhgiță că vom avea o întâlnire pentru a pune la punct la detaliile de vaccinare  a elevilor. Deocamdată, știm foarte bine că nu sunt încă autorizate vaccinurile pentru persoanele cu vârste sub 16 ani. Probabil că într-o lună, două luni, vom avea autorizate aceste vaccinuri, situație în care, împreună cu coordonatorul campaniei naționale de vaccinare și Ministerul Educației vom vedea care este cea mai bună strategie pentru a oferi această oportunitate elevilor care doresc să se vaccineze. Este nevoie de acordul părintelui și probabil este nevoie și de prezența părinților la momentul vaccinării”, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.