Oltenii din rural, chemați la vaccinare în săli de sport, cămine culturale și chiar în cortul de nunți

195

Vaccinarea mobilă anti-covid ajunge în această perioadă în mediul rural în județul Olt în 15 comune. Fiecare administrație locală a stabilit ce spațiu a avut la dispoziție care să corespundă criteriilor de sănătate publică. Dacă majoritatea primăriilor au ales sălile de sport sau căminele culturale, la Ianca vaccinarea se va derula în cortul de evenimente.

Crâmpoia, Cungrea, Mihăești, Osica de Sus, Ianca, Iancu Jianu, Brastavățu, Scărișoara, Fărcașele, Piatra-Olt, Tia Mare, Dobrosloveni, Izbiceni, Vădăstrița și Vulpeni sunt localitățile din județul Olt în care în această perioadă ajunge echipa mobilă de vaccinare anti-covid. În primele două comune imunizarea a debutat deja de ieri, serul folosit fiind Pfizer BioNTech. Deja au fost imunizate în cele două comune 168 de persoane.

Fiecare administrație a ales ca centru de vaccinare un spațiu care să corespundă normelor de sănătate publică. Astfel, oltenii din mediul rural vor fi vaccinați în săli de sport, cămine culturale, sediile primăriilor, dispensarelor sau centrelor de permanență și chiar într-un cort de nunți.

 „Vaccinarea va fi efectuată prin intermediul unor echipe mobile arondate unui centru fix de vaccinare din județ și va fi formată din: 1 medic, 2 asistenți, 1 registrator. De asemenea, aceasta va funcționa de luni până vineri, pentru 8 ore/zi, în intervalul orar 09.00-17.00, în funcție de solicitări. Menționăm că pentru această campanie nu este necesară programarea prealabilă în platforma de vaccinare, vaccinarea realizându-se pe baza listelor cu persoanele care se vor vaccina în ziua respectivă, întocmite de către autoritățile administrației publice locale”, a transmis Prefectura Olt.