România își prelungește starea de alertă

479

Guvernul României a anunțat că va prelungi starea de alertă începând de joi, dar fără a introduce noi restricții. Aceasta va fi valabilă pe teritoriul României pentru încă 30 de zile. Totodată, numărul de paturi de la Terapie Intensivă va crește în spitalele din Cluj, Timișoara și București.

În ședința Guvernului de astăzi s-a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile începând cu data de joi, 13 mai. Premierul a anunțat că nu se vor lua măsuri de restricții suplimentare, având în vedere că în acest moment autoritățile au la dispoziție mijloacele necesare pentru a opri creșterea numărului de cazuri Covid-19.

„Starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a afirmat prim-ministrul.

Starea de alertă a fost introdusă în România de la 15 mai 2020, când a înlocuit starea de urgență.