FOTO/VIDEO/ Portul popular românesc, omagiat în Tenerife, la inițiativa unei slătinence

460
Parte a identității naționale, costumul popular a fost îmbrăcat ieri cu mândrie și pe meleaguri străine, româncele noastre arătând frumusețea portului tradițional în Tenerife. Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România a fost astfel marcată la inițiativa slătinencei Ana Liliala Ionescu, ce nu ratează nicio ocazie de a arăta străinilor frumusețea tradițiilor noastre și a le reaminti conaționalilor că au cu ce se mândri și să nu-și uite rădăcinile.

La inițiativa președintei Asociației Edificando Sueños Ana Liliana Ionescu,  de origine din Slatina, ieri s-a  omagiat  Ziua portului tradițional din Romania în Tenerife. Un grup de rezidente românce și din Republica Moldova  au îmbrăcat costumul popular după terminarea slujbei ortodoxe.

Conștiente că portul popular este, poate, una dintre cele mai importante mărturii ale culturii unui popor, româncele au transmis tradiția și celei de-a doua generații stabilite în Tenerife, costumul național fiind purtat și de cei mici. Mesajul transmis a fost unul emoționant:

,,Portul popular este cartea noastră de vizită și a devenit foarte cunoscut pe Insulă în urma altor activități făcute de către Asociație în anii trecuți. Mulțumim tuturor celor care au putut participa, mai ales că la noi avem încă restricții de mișcare”, declară Ana Liliana Ionescu.