Dezastru la concursul pentru directorii Caselor Județene de Asigurări de Sănătate

248

A fost dezastru la concursul pentru ocuparea postului de director al Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Doar 5 candidați au trecut examenul,28 au picat la proba scrisă, iar 21 de candidați nu s-au mai prezentat. Ministrul Sănătății a anunțat că cel mai probabil vor avea loc noi examene pentru ocuparea funcțiilor rămase libere.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate reprezintă cea mai bogată instituție din domeniul sănătății. Casele județene de asigurări de sănătate sunt considerate ca fiind „cel mai mare portofel” din județ, având în gestiune un buget uriaș de aproape 10 miliarde de euro în acest an.

După numirea în funcție a lui Adrian Gheorghe la conducerea CNAS s-a decis organizarea concursului pentru conducerea Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Concursul a avut loc „pe bune” de această dată, iar punctajul celor admiși a variat între 70,10 puncte și 93,30 de puncte, iar cel mai mic punctaj obținut în cadrul concursului a fost de 11,30 de puncte.

Doar 5 concurenți au reușit să obțină punctajul de admitere pentru următoarea etapă a concursului și 28 de candidați au fost respinși la proba scrisă. Alți 21 nu s-au prezentat. La concurs s-au înscris și directori interimari aflați în funcție la Casele Județene de Asigurări de sănătate dar în cel puțin două județe aceștia au picat examenul, iar alții nu s-au mai prezentat.

Ca urmare a rezultatelor dezastruoase de la primul concurs, în județele în care niciun candidat nu a fost admis, procedura de concurs va fi reluată. În acest context, 20 de case de asigurări vor organiza din nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante, iar printre acestea se numără și județele Dolj, Olt și Timiș unde nu s-a înscris niciun candidat.