Un bărzoi cu aripa ruptă, transferat de la Fărcașele la centrul Visul Luanei

114

Mii de animale și păsări a reușit să salveze până acum Fundația Visul Luanei, iar ieri a ajuns la centrul din Popești-Leordeni pentru îngrijire și tratament și un bărzoi găsit cu o aripă frântă pe raza comunei oltene Fărcașele. Inspectorii de mediu din olt au transportat pasărea.

Un adult din specia barza albă, protejată prin lege, a ajuns ieri la un centru special de îngrijire medicală. Agenția pentru Protecția Mediului Olt s-a ocupat de salvarea păsării, un adult mascul, după ce pe 29 aprilie Primăria comunei Fărcașele a anunțat APM  că pe raza localității aceasta s-a accidentat fracturându-și o aripă.

,,APM Olt a luat legătura cu medicul veterinar din comună și a fost consultată de acesta și îngrijită într-o locație a Primăriei Fărcașele până la relocarea într-un centru specializat. S-a luat legătura cu ONG-ul Visul Luanei, care ne-a comunicat că după data de 4 mai 2021 sunt dispuși să primească și să îngrijească această pasăre.  În data de 5 mai 2021 APM Olt, cu mijloace proprii, a transportat pasărea la adăpostul din localitatea Popești Leordeni, urmând a primi îngrijiri de specialitate.”, anunță APM Olt.

În funcție de evoluția ulterioară a berzei, se va lua măsura de aducere înapoi sau să fie staționată într-un adăpost special de animale.

Fundația Visul Luanei este o organizație non-profit care desfășoară programe de îngrijire medicală pentru animale sălbatice rănite și păsări.Este singurul centru de aniumale sălbatice din sudul țării. În România, toate inițiativele de acest fel sunt lansate și susținute de ONG-uri, neexistând nicio instituție de stat care să se ocupe de salvarea și reabilitarea animalelor sălbatice.