Spectacole-test pentru românii vaccinați

42

Primele evenimente care vor avea loc în București vor fi pregătite de autorități sub forma unor spectacole-test. Oamenii care vor fi vaccinați vor putea participa la spectacole cu săli pline și vor putea renunța la masca de protecție și distanțarea socială, ca în vremurile bune.

Premierul României, Florin Cîțu a făcut anunțul că în perioada imediat următoare vor exista spectacole pilot, care le vor permite românilor vaccinați să participe la spectacole fără a mai purta masca de protecție și fără a mai ține cont de distanțare socială.

Toate propunerile vor fi discutate în acest Comitet interministerial. Acesta este rolul acestui comitet. Cred că pentru perioada imediat următoare putem să vorbim doar de teste pilot, de evenimente pilot, de situaţii pilot. Nu putem să vorbim în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate. Dar sunt deschis tuturor propunerilor. Vreau să le văd. Ele vor fi pe masa comitetului interministerial şi vom lua o decizie împreună acolo cu toţii”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Evenimentele vor fi tot mai dese și vor avea loc cu sala de spectacol plină sau aproape plină în funcție de caz, însă organizatorii privați susțin că această măsură este discriminatorie și că oamenii ar trebui primiți și în baza unui test Covid negativ sau a unei dovezi că au trecut prin boală și au anticorpi.

Primul spectacol-test de la Teatrul Naţional Bucureşti va avea loc  în Sala Mare la jumătatea acestei luni și vor participa aproximativ 900 de oameni vaccinați, iar pentru siguranță nu vor exista pauze pe durata spectacolului.

Dovada de vaccinare se va face cu cartea de identitate la intrare.