Slătineni, prinși braconând în plină prohibiție. Prinseseră aproape 60kg de pește

1195

Doi slătineni s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși noaptea trecută de către jandarmi braconând pe râul Olt, în apropiere de municipiul Slatina.

Aproape 60kg de pește prinseseră doi slătineni noaptea trecută, când au fost depistați de către jandarmi în jurul orelor 01:00, pe malul stâng al râului Olt, în apropiere de Slatina.

,,Jandarmii olteni au depistat doi bărbați, cu domiciliul în municipiul Slatina, în vârstă de 40 ani, respectiv 29 ani,  având asupra lor o ambarcațiune pneumatică și doi saci din plastic, în care se găseau 57,5 kg de pește din speciile somn și știucă. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei în cauză au braconat, folosind ”unelte interzise”, introduse în apa râului Olt. “, declară cpt. Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Oamenii legii le-au confiscat braconierilor bunurile și le-au predat organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor.

Fapta este cu atât mai gravă cu cât până la 7 iunie, prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești.