Liberalul Costel Alexe va fi judecat azi în dosarul de luare de mită

112

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, este judecat astăzi în dosarul în care este acuzat de DNA ca ar fi luat mită 22 de tone de tablă în perioada în care era Ministru al Mediului. Acesta a contestat măsura controlului judiciar, iar astăzi instanța va lua o decizie în ceea ce îl privește pe el, dar și pe fostul director general al combinatului siderurgic Liberty Galați.

Fostul Ministru al Mediului, Costel Alexe, a contestat măsura impusă de lege în dosarul în care este acuzat de luare de mită în timpul mandatului său de ministru. DNA l-a acuzat pe Alexe că a primit șpagă 22 de tone de tablă de la fostul director general al combinatului siderurgic Liberty Galați, Bogdan Ioan Grecu care de asemenea cere să fie scos de sub control judiciar, acesta fiind implicat în dosar pentru dare de mită și delapidare.

Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca în cursul acestei zile cererea de revocare a măsurii impuse de lege în cazul celor doi. Pe data de 28 aprilie, DNA a anunțat începerea urmăririi penale a Președintelui Consiliului Județean Iași pentru luare de mită și instigare la delapidare, același lucru fiind valabil și pentru Bogdan Ioan Grecu care este acuzat de dare de mită și delapidare. Cei doi au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile până pe 25 iunie.

Pe lângă obligațiile impuse de controlul judiciar ei nu au dreptul de a părăsi țara sau să comunice sub orice formă cu persoanele menționate în dosar, fiind implicate și altele în acest caz.

Costel Alexe este acuzat de DNA că ar fi luat șpagă cele 22 de tone de tablă pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.