VIDEO/ Cea mai mare tranșă de vaccin AstraZeneca a ajuns în țară

22

În România a ajuns cea mai mare tranșă cu vaccinul AstraZeneca de la începutul pandemiei și până în prezent. Dozele de vaccin au intrat în țară prin Punctul de Trecere al Frontierei de la Nădlac II.

Aseară, în jurul orelor 20:20, au intrat prin Punctul de Trecere al Frontierei de la Nădlac II, 643.200 de doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca). Aceasta reprezintă cea mai mare tranșă de vaccinuri de la compania producătoare pe care România a primit-o de la începutul pandemiei.

Dozele de vaccin vor fi transportate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino și vor fi stocate în Centrul Național de Stocare, ulterior fiind distribuite către cetrele regionale existente la nivel național.

Până în acest moment, România a primit 1.558.000 de doze de vaccin produse de compania AstraZeneca și a utilizat 591.881 de vaccinuri pentru imunizare din 15 februarie și până acum. Alocarea dozelor se face în funcție de calendarul de livrare stabilit de firma producătoare, România primind săptămânal tranșele necesare imunizării împotriva Coronavirusului.