Centrele militare dau startul maratonului de vaccinare non-stop fără programare

75
Some ampoules with ncov-2019 vaccine in a box. to fight the coronavirus pandemic.

Centrele militare încep de astăzi maratonul de vaccinare non-stop fără programare, cu Pfizer. Centrele Ministerului Apărării din mai multe județe vor permite vaccinarea oamenilor 24 de ore din 24 fără a fi nevoie de programare.

Campania de vaccinare non-stop care va avea loc începând de astăzi, 4 mai, în centrele militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara va permite tuturor oamenilor care doresc să se imunizeze să se prezinte la vaccinare fără a avea nevoie de programare. Centrele vor fi deschise 24 de ore din 24 până pe data de 11 mai.

„În centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, începând de marţi, ora 8.00, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă. Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în RENV şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel. În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”,  se arată în comunicatul transmis de către MapN.

Ministerul Apărării asigură în prezent locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului. În plus, MApN  a pus în practică 20 de centre mobile de vaccinare încă din data de 21 aprilie, care acționează gradual în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.