Primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care s-a vaccinat anti-covid

75

Primul exemplu personal de încurajare a imunizării anti-covid din rândul înalților prelați vine din partea Arhiepiscopului Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic. Ierarhul a anunțat că s-a vaccinat.

Primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care mărturisește că s-a vaccinat împotriva COVID-19 este ÎPS Calinic.

„Da, m-am vaccinat și mă vaccinez în continuare. Ceea ce a făcut Israelul, poporul israel, să știți… Doamne, aceste 9 milioane, că s-au vaccinat toți, domnule. Dacă acest neam, care este foarte precaut, a făcut acest lucru, putem să luăm ca mânecare, ca exemplu. La noi, prea puțini s-au vaccinat”, a spus ÎPS Calinic.Și ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, a declarat că se va vaccina împotriva Covid.  „Da. Mă voi vaccina. Nu am făcut-o până acum pentru că am trecut prin Covid. Am stat 10 zile în spital. Ascult de sfatul medicilor, iar vaccinarea trebuie să fie la un moment potrivit, după o vreme de la ieșirea din spital”, a precizat mitropolitul Clujului.

În opoziție cu aceștia, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat că are alergii și nu se va vaccina împotriva Covid, iar pentru acesta cel mai mare vaccin este chiar împărtășania.

Biserica Română Ortodoxă și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid iar clericii le transmit credincioșilor informațiile despre imunizare cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.