O NOUĂ ALERTĂ: tulpina indiană a virusului a ajuns în România

185

Tulpina indiană a coronavirusului a ajuns în România, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății. Varianta descoperită diferă de cea care a creat situația epidemiologică actuală din India. Un muncitor indian este cel care a fost confirmat cu această variantă în Brașov.

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi ca tulpina indiană a fost descoperită la un muncitor indian din Colonia Bod din județul Brașov. Varianta cu care acesta a fost confirmat pozitiv diferă de cea care a generat situația epidemiologică din India.  Un focar de infecție cu SARS-COV2 în rândul unor lucrători în construcții este investigat în acest moment de către INSP împreună cu mai multe autorități. 8 persoane ajunse din India au fost testate, dintre care 5 au fost confirmate pozitiv iar alte 3 testate negativ.

INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

În acest moment se desfășuară o anchetă epidemiologică, iar cazurile depistate se află în izolare prezentând forme ușoare de boală.