Masă de Paște mai bogată pentru bătrânii de la Căminul Slatina, cu ajutorul unor români din Spania

263

La inițiativa slătinencei Ana Liliana Ionescu, președinta Asociației Edificando Sueños din Tenerife, slătineanca Nicoleta Istrate-Neagoe, antreprenor în Spania și Ramona Marincaș, secretarul asociației, cărora li s-a alăturat o mână de români stabiliți pe meleaguri iberice, au dorit să fie alături de bătrânii din țară aflați în azil de Sărbătorile Pascale. În cadrul campaniei, Căminul de bătrâni Slatina este beneficiarul unei donații pentru organizarea mesei tradiționale de Paște.

Un proiect menit să apropie oamenii și să rupă frontierele este derulat în perioada Paștelui de către două slătinence stabilite în Spania, care au ales localitatea din care au plecat pentru a face o surpriză plăcută bătrânilor și adulților instituționalizați. Campania socială „Alături de bunici, de Sărbătorile Pascale” are drept obiectiv cumpărarea de produse tradiționale de Sărbătorile Pascale bunicilor din cadrul complexului de persoane adulte Slatina.

Aceștia vor avea parte de o masă festivă bogată în produse tradiționale specifice. Contravaloarea produselor donate este de 650 euro, grație implicării românilor Alin Marian Barbu, Daniela Gherghe, Mihaela Gabriela Curcă, Beatruce Cojocaru, Iatan Tudorița, Petrică Niculina, Petrică Creantin Ionescu, Aurelia Lelia Untea, Istrate Neagoe Nicoleta și Ionuț Moraru.