Tribunalul Olt: Doagă REVINE la șefia finanțelor oltene și primește diferența de salariu

290

Daniel Doagă revine la șefia AJFP Olt. Decizia a fost luată azi de către magistrații Tribunalului Olt, care au anulat Ordinul președintelui ANAF de schimbare din funcție. Mai mult, fostul șef va primi și diferența de salariu pe cele 4 luni în care a fost înlăturat de la conducere.

În decembrie anul trecut, la AJFP Olt s-a schimbat garda, noul șef peste finanțele oltene fiind numit Florinel Meleru. După circa un an în funcția de șef al AJFP Olt, liberalul Daniel Doagă a fost nevoit să revină la Inspecția Fiscală, acesta fiind inspector superior în cadrul instituției din 2010. Nemulțumit de decizia de a fi înlocuit cu Florinel Meleru, inspector antifraudă din 2014, Doagă a acționat în instanță Direcția Regională Craiova, cerând anularea ordinului. Azi, Tribunalul Olt i-a dat câștig de cauză și a decis repunerea acestuia pe funcție și plata diferenței de salariu.

,, Admite cererea de suspendare a Ordinului nr. 4145 emis de Preşedintele ANAF, formulată de reclamantul DOAGĂ IULIUS DANIEL. Dispune suspendarea Ordinului nr. 4145 emis de Preşedintele ANAF până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare.  (…) Anulează Ordinul nr. 4145/2020 emis de Preşedintele ANAF şi Decizia nr. 176/MC/28.01.2021, emisă de ANAF. Obligă pârâta la repunerea reclamantului în situaţia interioară şi reintegrarea în funcţia publică de conducere deţinută anterior, precum şi la plata unor diferenţe între veniturile obţinute, începând cu data de 21.12.2020 şi până la repunerea în situaţia anterioară, şi cuantumul salariilor indexate, majorate şi recalculate de care ar fi beneficiat. Obligă pârâta la plata sumei de 4000 de lei către reclamant, cu titlu de cheltuieli de judecată. “, este decizia magistraților.

DGRFP Craiova poate face recurs în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte cererea de suspendare şi în 15 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte restul acţiunii.