Percheziţii la Caracal într-un dosar de contrabandă cu tutun şi materiale pirotehnice

464
foto: arhivă

În această dimineaţă, mascaţii au decins la Caracal, percheziţii fiind efectuate într-un dosar de contrabandă cu obiecte pirotehnice şi tutun.

Şase locuinţe din municipiul Caracal sunt vizate azi de percheziţii. Polițiștii  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt  împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Caracal, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Caracal, au efectuat percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

,,Din cercetări a reieșit faptul că în perioada 2018 până în prezent, mai multe persoane din municipiul Caracal ar fi achiziționat, depozitat, transportat și vândut țigarete de proveniență extracomunitară, cunoscând faptul că acestea au fost introduse ilegal pe teritoriul României, pentru obținerea de beneficii financiare. În urma perchezițiilor au fost ridicate 2.720 de țigarete, fără timbru de marcaj fiscal, 22 de articole pirotehnice din categoria F3 și 77 de articole pirotehnice din categoria F2.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Trei persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate Olt în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.