Ninge abundent în mai multe județe din România

1649

Un nou episod de iarnă în toată regula are loc în mai multe județe din România, iar în restul țării vremea este neobișnuit de rece pentru această perioadă a anului. În centrul țării ninge abundent și se circulă în condiții de iarnă. Şoferii care circulă în aceste zone trebuie să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă.

Iarna a revenit în forță în mai multe județe din România. Direcția Națională de Drumuri și Poduri avertizează șoferii  să își echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă dacă circulă pe drumurile din județele Covasna și Harghita și în special în Pasul Oituz. Un strat gros de zăpadă s-a depus în mai multe zone din Harghita și în special în zonele înalte din nordul județului, în timp ce pe celelalte drumuri din regiune se circulă pe carosabil ud.

În acest moment ninge abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz, şi DN2D, la limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului”, precizează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Drumarii intervin cu utilaje de dezăpezire în aceste județe.

În acest moment ninge abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz, şi DN2D, la limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului”, spun cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Autoritățile recomandă șoferilor să evite aceste zone  și să adapteze viteza de mers la condițiile de drum.