Digitalizare totală, cu fonduri europene, la Liceul Petre Pandrea Balș

91

Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș intră în era digitalizării, în următorul an școlar procesul instructiv-educativ fiind realizat cu ajutorul tehnologiei IT.

Școala online a impus necesitatea dotării cu echipamente electronice a unităților de învățământ, printre cele care fac pasul spre digitalizare spre a menține și în viitor platformele digitale în mediul educaţional numărându-se și Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș. Toți elevii și profesorii liceului vor învăța din toamnă pe tablete și laptopuri achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Competitivitate. Digitalizate vor fi și sălile de clasă, fiecare urmând să fie dotată cu echipamente IT.

,,În 26 martie s-a semnat printre primii beneficiari din țară contractul de finanțare privind dotarea cu tehnologie digitală a tuturor sălilor de clasă, tablete pentru toți elevii si laptopuri pentru toti profesorii în sumă totală de 2 milioane lei.  Astfel, prin Programul Operațional Competitivitate, școala noastră intră din toamnă într-o nouă epocă, cea digitală. Acest lucru este însoțit de programele de pregătire profesională în domeniul pedagogiilor digitale pentru toți profesorii, prin providerii de formare naționali – programul EduNetworks dar si europeni, prin acreditarea Erasmus+ obținută în acest an.”, a transmis conducerea liceului.