Apare prima pastilă anti-Covid

483

Un nou medicament anti-COVID de la compania Pfizer este testat pentru a trata primele semne de boală. Medicamentul oral se va putea administra acasă și ar putea aduce schimbări majore în ceea ce privește stoparea pandemiei de Coronavirus.

Compania Pfizer împreună cu producătorul german BioNTech a început din luna martie un studiu clinic pentru testarea unui nou medicament anti-Covid. Prin administrarea medicamentului oral care se va putea folosi acasă se dorește impiedicarea evoluției bolii, acesta fiind folosit încă de la primele simptome ale bolii și, astfel, va putea fi evitată internarea în spital. Medicamentul funcționează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celule umane.

Dacă studiile clinice merg bine și Food and Drug Administration va autoriza acest medicament, el ar putea fi distribuit în SUA până la sfârșitul anului. Experții susțin că pastila ar putea aduce schimbări majore în lupta impotriva Covid-19, acesta impierdicând evoluția bolii și implicit răspândirea acestuia.