Liste de așteptare goale pentru vaccinarea anti-Covid

285

În 13 județe din țară, lista de așteptare pentru vaccinarea anti-Covid este complet goală, astăzi pe platforma națională de vaccinare negăsindu-se nicio persoană înscrisă la vaccinare. Și în Olt, liste de așteptare mai sunt doar pentru imunizarea cu serul Pfizer.

Potrivit platformei naționale de vaccinare, în județele Călărași, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani, Covasna, Gorj, Mehedinți, Arad și Bistrița-Năsăud  în acest moment nicio persoană nu se află pe lista de așteptare pentru vaccinarea anti-Covid. În unele județe situația persistă de mai multe zile.

Nici alte județe nu stau mai bine la acest capitol, având doar câteva persoane în așteptare. Cele mai multe înregistrări pe listele de așteptare sunt în județul Cluj unde aproximativ 12.600 de persoane așteaptă să se imunizeze.

În județul Olt pe listele de așteptare sunt inscrise 242 de persoane pentru serul de la Pfizer, iar pentru Moderna si AstraZeneca 0 persoane. În total sunt 5 523 de locuri disponibile la nivel de județ, dintre care 3590 pentru Pfizer, 437 pentru Moderna și 1 496 pentru AstraZeneca.