Intrările în municipiul Caracal, modernizate în urma unui concurs de concepte creative

816

Schimbarea celui de-al doilea municipiu al Oltului sub conducerea echipei Doldurea- Samiee continuă cu modernizarea intrărilor în urbe. Pentru conceptul creativ cel mai bun, administraţia caracaleană va da startul unui concurs.

Primul pas spre o altă imagine a orașului Caracal, care să constituie un impact vizual pozitiv pentru cei care trec pragul fostei capitale romanaţene, este modernizarea intrărilor în municipiu. În acest sens, azi, conducerea administraţiei caracalene a organizat o întâlnire cu profesionişti în domeniu pentru a pune la punct detaliile unui concurs de proiecte.

,,Așa cum am anunțat încă de anul trecut, când aveam doar calitatea de candidat la Primăria Caracal, îmi doresc ca intrările în orașul nostru să fie un model de bun gust. În acest sens, împreună cu dna  viceprimar Marina Samiee am demarat o colaborare cu Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România – AAUPR și  Clubul Studenților Urbaniști pentru organizarea unui concurs de soluții.  Astăzi am avut prima întâlnire, on line, așa cum ne-au obișnuit vremurile, pentru stabilirea termenilor de desfășurare a Concursului de soluții pentru reamenajarea zonelor de acces în Municipiul Caracal. Competiția este deschisă studenților la arhitectură, urbanism, peisagistică, absolvenților arhitecți, urbaniști și peisagiști din România și specialiștilor în domeniu din cadrul Municipiului Caracal. Urmărim să identificăm și să alegem concepte creative pentru reamenajarea zonelor de acces în Municipiul Caracal, ca elemente emblematice vizibile si cu impact pentru intrările în Municipiul Caracal. ,, a anunţat primarul Ion Marian Doldurea.

La întâlnirea online au participat reprezentantul AAUPR – Lector dr. urbanist Sebastian Guță, reprezentantul CSU -Asist. drd. urbanist Marilena Virginia Brastaviceanu și drd. Urbanist George-Gabriel Marin.