Concurs pe 27 iulie pentru directori la toate școlile

605

În data de 5 august vor expira toate mandatele conducerilor școlilor din țară. Candidații vor susține examenul scris pe la finele lunii iulie, iar interviul în septembrie- octombrie.

La începutul lunii august, toate unitățile școlare vor rămâne fără conduceri. Concursul va fi organizat, la nivel național, pe 27 iulie, proba scrisă, a anunțat ministrul Educației. “Ne gândim ca această poziție de director educațional și director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte finanțate prin PNRR“, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Cea de-a doua etapă, interviul, se va derula după începerea noului an școlar, în septembrie- octombrie.

În Olt, avem 415 unități de învățământ preuniversitar, dintre care  165 cu personalitate juridică și 250 arondate. Ultimul concurs organizat la nivel de județ a fost la începutul anului, prin selecție, după ce pe 9 ianuarie s-au încheiat nu mai puțin de 89 de mandate de directori/ directori adjuncți la grădinițe, școli și licee. Este vorba despre posturile de conducere ocupate prin concurs susținut în perioada septembrie- decembrie 2016.