VIDEO/ S-au finalizat grinzile pentru podurile și podețele Drumului Expres, tronsonul Balș- Slatina- Valea Mare. Imagini de pe șantier

690

Relocată în zona Piatra-Olt, fabrica de grinzi a constructorului Umbrărescu a finalizat grinzile necesare celor 20 de poduri, podețe și viaducte de pe tronsonul Balș- Valea Mare și a demarat construirea celor de pe tronsonul Valea Mare- Colonești. Imagini recente de pe șantier au fost postate de către Compania Națională a Infrastructurii Rutiere.

Drumul Expres va aduce în Olt, pe lângă variantele de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, 20 de poduri, podețe și viaducte, cea mai complexă parte a investiției fiind construirea unui pod peste râul Olt. Acesta va avea 1700m și va fi cel mai mare pod rutier din țară.  Constructorul  Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (ROMÂNIA) a finalizat deja realizarea grinzilor, iar autoritățile estimează că atât podul, cât și tronsonul 2 vor fi finalizate chiar spre finele acestui an.

,,Cele 869 de grinzi necesare pentru Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești au fost finalizate în fabrica de grinzi a Antreprenorului.  Ieri a fost turnată prima grindă din cele 502 grinzi necesare Tronsonului 3.,, anunță CNAIR.

Imagini recente de pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 2, loturile 1 și 2 (Balș- Valea Mare) au fost postate de CNAIR.

Tronsonul 2 (39,85 km), format din două loturi, are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoărelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare. Prin execuția Lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin execuția Lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului greu în afara acestor localități.

Tronsonul 3 traversează județul Olt pe traseul Valea Mare- Colonești.