Percheziții la șeful de la Drumuri Craiova, acuzat de înșelăciune

457

Mai multe percheziții au loc astăzi în dosarul de înșelăciune deschis pe numele șefului de Drumuri Craiova, Bogdan Bratu. Directorul general este cercetat pentru înșelăciune după ce și-ar fi falsificat diplomele de studii.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice fac percheziții în această dimineață la mai multe domicilii din județele Giurgiu și Dolj. Vizat în acest dosar este Bogdan Bratu, directorul general al Direcției de Drumuri Craiova, fiind cercetat privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Prejudiciul pe care acesta l-ar fi adus din indemnizațiile brute încasate de la angajator se ridică la aproximativ 985 000 lei.

“Persoana în cauză ar fi indus și menținut în eroare instituția, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate, care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce va fi administrat în cauză”, precizează IGPR.

„Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.”, arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Bogdan Bratu se află la conducerea Direcției de Drumuri Craiova din decembrie 2017.