Cele mai căutate locuri de muncă de către români, în pandemie

107

După un an în care pandemia a îndemnat mulți români să se reprofileze și multe domenii au fost afectate sau chiar dărâmate, joburile în vânzări, finanțe, management și nu numai au fost la mare căutare.

Pandemia a afectat viața tuturor, iar locurile de muncă au reprezentat o problemă în condițiile în care multe domenii au au ajuns la colaps sau chiar faliment. Cele mai căutate locuri de muncă de la începutul anului 2021 de către români, sunt în domenii precum vânzări, unde s-au înregistrat cele mai multe cereri, pe locul 2 se află domeniul finanțe/contabilitate, urmat de management, IT/temecom, Administartiv/secretariat, Tehnicieni, Marketing, Call-center/ Client service, Transport/Distribuție, Producție/Logistică, Resurse Umane și nu în ultimul rând Construcții/Instalații.

Domeniile care au înregistrat cele mai puține căutări sunt: Juridic/Sectorul Public, Sport/Artă/ Divertisment, Medicină/Sănătate, Turism/Alimentație/ Industria Ospitalității, Îngrijire copii/ Curățenie, Agricultură, Securitate/ Armată si pe ultimul loc Servicii de Înfrumusețare.

În topul celor mai populare anunțuri sunt joburile part-time și cele care permit lucrul de la domiciliu. Cele mai solicitate anunțuri sunt cele în care se solicită experiența entry-level, mai exact între 0 și 2 ani.