Iohannis: ‘Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală’

223

Data de 1 iunie nu va însemna o relaxare totală, anunță Klaus Iohannis. Președintele a declarat că speră la o revenire la normalitate în cursul verii, cu menţiunea unor restricţii minime.

Premierul Florin Cîțu a declarat, pe 5 aprilie,  că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată. Azi, președintele Iohannis a anunțat că începutul lunii iunie nu va aduce pentru romțâni eliminarea tuturor restricțiilor.

“1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de persoane vaccinate creşte, atunci rând pe rând vom putea să renunţăm la anumite măsuri. Sau, invers spus, rând pe rând vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a declarat Iohannis.