FOTO/ Prefectul și subprefecții au plantat arbuști ornamentali, primarii Slatinei și Caracalului au strâns gunoaie

305

Astăzi, 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Pământului. Cu această ocazie, pentru a da un exemplu locuitorilor privind implicarea în protejarea mediului înconjurător, reprezentanții Guvernului Cîțu în Olt, precum și primarii celor două municipii ale județului au organizat acțiuni ecologice.

Prefectul județului Olt Florin Homorean și subprefecții Ana Maria Ciaușu și Fănel Bădici au participat azi, de Ziua Pământului, la o acțiune organizată pe platoul verde din fața Instituției Preefectului, marcând importanța acestei zile prin plantarea de arbuști ornamentali. ,,Această zi a devenit un eveniment anual, cu scopul de a inspira oameni din întreaga lume și de a atrage atenția la cât de important este să protejăm mediul înconjurător. Am marcat Ziua Pământului, alături de colegii din conducerea Instituției Prefectului, prin plantarea unor arbuști pe spațiul verde din fața instituției.,, a transmis prefectul Homorean.
Și primarul capitalei de județ a marcat această zi importantă pentru mediu. Emil Moț, primar al Slatinei și președinte al organizației municipale a PSD, a participat la o acțiune de salubrizare a mai multor zone din municipiu, echipa sa strțngând peste 150 de saci de gunoi.
,,Astăzi, alături de colegii din Organizația PSD Slatina am marcat această celebrare prin acțiuni ample de ecologizare a diferitelor zone din orașul nostru. Deșeurile adunate au fost diverse: ambalaje de plastic, sticle, doze de aluminiu, dar și măști medicale iar la finalul igienizării, colegii noștri au adunat peste 150 de saci de gunoi.Sperăm ca acțiunea să sensibilizeze și să inducă un anumit nivel de conștientizare în rândul fiecărui cetățean asupra necesitații păstrării unui mediu curat și sănătos.,, a declarat Emil Moț.

Și la Caracal a fost organizată o acțiune de salubrizare a mai multor zone, la acțiunea de strângere a gunoaielor aruncate necontrolat pe domeniul public participând și primarul Ion Marian Doldurea, președinte al organizației municipale PSD Caracal.