VIDEO/ Poliția Animalelor Olt, pusă pe drumuri de un filmuleț postat pe facebook

492

Un filmuleț din care reiese că o pisică ar fi vătămată a pus pe drumuri Poliția Animalelor Olt. Oamenii legii au constatat însă că proprietara, o femeie din Drăghiceni, întreține bine animalele de companie și nu sunt vătămate.

Poliția Animalelor Olt  a intervenit ieri în comuna Drăghiceni, la o gospodărie, în urma unui filmuleț postat pe o rețea de socializare din care reiese că o pisică este vătămată. Mama unui copil mic, din Vaslui, stabilită la Drăghiceni, l-a filmat pe micuț jucându-se cu pisica, moment în care un câine a atacat mâța, a prins-o de cap și a fugit cu ea. Polițiștii au descins în curtea proprietarei pentru a stabili modul cum sunt îngrijite animalele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,În cursul zilei de 20 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.  Cu această ocazie a fost identificată persoana care a realizat filmarea, respectiv o femeie, în vârstă de 34 de ani, domiciliată în localitatea Drăghiceni.La fața locului au fost găsite patru animale, un câine și trei pisici, inclusiv pisica ce apare în imagini, care au fost evaluate medical de către medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, stabilindu-se că sunt bine întreținute și fără a prezenta urme de violență.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Oamenii legii vor continua verificările în conformitate cu prevederile Legii nr. 205 din 2004, privind protecția animalelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsurile legale.