VIDEO/Planul ROȘU activat la Spitalul Slatina: intervin pompieri din patru județe, 6 persoane INTOXICATE cu fum

1649

Pompieri din Olt, Dolj, Teleorman și Vâlcea intervin la Secția de Psihiatrie a SJU Slatina unde a izbucnit un incendiu. 36 de pacienți au fost evacuați și personalul medical. Șase pacienți au ajuns la Urgențe, intoxicați cu fum.

Un incendiu a izbucnit la Centrul Medical de Sănătate Mintală Slatina, aflat pe strada Trandafirilor, unde sunt internați 36 de pacienți. Potrivit ISU Olt, incendiul la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina este lichidat. Acesta s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter și etaj 1, focul fiind pus de un pacient aflat în sevraj.

,,A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum și sunt transportate la UPU. Se continuă operațiunile de căutare.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pentru gestionarea situației actionează:ISU OT cu 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ; ISU Dolj cu 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil; ISU Teleorman: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD; ISU Vîlcea 2 ambulanțe SMURD.