Investiție de 1 milion de euro la Balș ce va crea noi locuri de muncă

1034

Principala prioritate a edilului orașului Balș, Cătălin Rotea, este resuscitarea investițiilor, astfel încât cetățenii să poată avea un loc de muncă și să le ofere familiilor un trai mai bun. În acest sens, direcția conturată este înființarea unui parc industrial pentru atragerea investitorilor, dar și stimularea agenților economici să investească în orașul de pe Olteț prin oferirea unor facilități. Primele demersuri în acest sens au fost făcute, iar azi primarul a anunțat și intenția unui agent economic care să investească 1 milion de euro în crearea unei fabrici în Balș.

Înființarea parcului industrial la Balș care să aducă urbei cele 500 de locuri de muncă promise în campania electorală a intrat în linie dreaptă, primarul Cătălin Rotea având deja un plan bine pus la punct în acest sens.

,,Societatea comercială care va gestiona parcul industrial a fost înființată. Suntem în finalizarea demersurilor de preluare a unui teren de 5,5ha de pe platforma industrială a SMR, după care vom cere avizul pentru înființarea acestui parc industrial. Estimăm că operaționalizarea parcului industrial va fi gata în maximul 3 luni de zile. Terenul de 55.000mp va fi racordat la toate utilitățile și există deja interes din partea investiorilor pentru a veni în acest parcʺ, a anunțat azi primarul Rotea, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul a dezvăluit și interesul unui agent economic de a investi 1 milion de euro pentru dezvoltarea unei afaceri în urbea de pe Olteț.

,, Suntem în curs, la nivelul orașului, de construcție a două noi complexuri comerciale, pe locul fostei fabrici de pâine, în spatele benzinăriei Rempetrol și în discuții foarte avansate care se vor concretiza în următoarele două luni cu un investitor privat care dorește concesionarea unei suprafețe de teren să facă o investiție de 1 milion de euro și să creeze 36 de locuri de muncă. Sper ca această procedură să se finalizeze cât mai repede pentru că interesul investitorului este unul real  și dorește să înceapă construcția respectivei unități de producțieʺ, declară Rotea.

A doua direcție avută în vedere de către conducerea administrativă a Balșului pentru ca în urbe să funcționeze mai multe societăți este aplicarea unei scheme de ajutor fiscal pentru toți investitorii, pe plafoane. Astfel, agenții economici vor primi o reducere a impozitului pe proprietăți, deducerile urmând a fi calculate  în funcție de valoare investițiilor făcute pe teritoriul Balșului și numărului de locuri de muncă.

,,Vom aplica o schemă de ajutor de minimis pentru toți cei care dezvoltă investiții noi în orașul Balș. Această schemă a fost aprobată de Consiliul Concurenței și urmează să intre în ședința Consiliului Local. Ea presupune trei trepte de investiții: între 30.000- 100.000 euro, 100.000- 200.000 euro și peste 200.000 euro. Direct proporțional acestor trepte, cei care vor face ivestițiile vor beneficia la prima treaptă de 10% deducere la impozitul pe clădiri și terenuri, a doua treapă 20% deducere, iar a treia reducere a impozitului va fi de 30%. Schema va fi operațională și se va putea depune pe ea din luna iunie a acestui an.ʺ, a explicat primarul.