50 de scări de bloc din Balș vor fi prinse în prima etapă de reabilitare termică

438

Reabilitarea termică a blocurilor din Balș este cel mai dificil obiectiv de îndeplinit al administrației Rotea, spune primarul. Și, cu toate acestea, edilul anunță că nu mai puțin de 50 de scări de bloc din urbe vor fi prinse în prima etapă de anvelopare.

Reabilitarea termică a blocurilor din Balș se rezumă în acest moment la un număr de trei blocuri aflate în izolare pe fonduri europene  pentru care încă nu s-a făcut recepția- blocurile turn M1, M2, M3 de pe strada Nicolae Bălcescu. Obiectivul anunțat de către primarul Cătălin Rotea este anveloparea a jumătate dintre blocurile urbei de pe Olteț în acest mandat, în prima etapă fiind prinse 50 de scări.

,,Avem 237 de scări de bloc exstente în orașul Balș, din care sunt reabilitate 3- blocurile turn printr-un proiect cu fonduri europene în curs de desfășurare, nu s-a făcut încă recepția. Rămân 234 de scări de bloc nereabilitate. Unele au fost reabilitate parțial, din banii locatarilor, pe etaje, lucru total ineficient din punct de vedere al eficienței energetice, cât și al arhitecturii urbane a orașului. Obiectivul anvelopării este dificil de realizat întrucât presupune costuri foarte mari, inclusiv pentru studiile de fezabilitate. Cu toate acestea, anul acesta vom demara studii de fezabilitate în toamnă, după prima rectificare bugetară, pentru primele 50 de scări de bloc. Obiectivul este ca la finalul acestui mandat să fie reabilitate cel puțin jumătate din scările de bloc, urmând să continuăm, după 2024, când și fondurile europene vor fi mult mai generoase în acest sens,, a declarat primarul Cătălin Rotea azi, în cadrul unei conferințe de presă.

Prin creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe se urmărește reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum si ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.