Eroii pandemiei, premiați în GALA organizată de Consiliul Elevilor. Se-așteaptă propunerile oltenilor

515

Oltenii pot propune elevi, părinți, profesori, cadre medicale ori persoane cu alte meserii care s-au implicat pe perioada pandemiei în dezvoltarea climatului educațional. Eroii pandemiei vor fi răsplătiți la Gala Elevului Reprezentant, organizată de Consiliul Național al Elevilor.

Consiliul Județean al Elevilor Olt îi îndemană pe olteni să participe la răsplătirea eroilor pandemiei din sistemul de învățământ. Toți cei care cunosc persoane- fie elevi, profesori, părinți ori alte persoane implicate în viața civică sunt rugați să facă nominalizări pentru ca aceștia să fie premiați de către  Consiliul Național al Elevilor în cadrul celei de-a patra ediții a Galei Elevului Reprezentant. Anul acesta, la baza proiectului va sta conceptul intitulat „ResetEDU – un nou capitol pentru educație”, aflat în strânsă legătură cu punctul în care se află sistemul educațional la un an de la începutul pandemiei.

„Este foarte important acum, după mai bine de un an de la debutul îngrijorător al pandemiei de COVID-19, să recunoaștem meritele eroilor din educație, pornind de la elevi și părinții acestora, până la profesori și comunități școlare ca întreg. De ce este important? Dacă ne dorim un sistem de învățământ ca afară, acum este momentul să începem să îl construim.”, a declarat Alexandru Drăghia, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Olt.

Astfel, oricine poate nominaliza o persoană care, prin acțiunile sale, contribuie la dezvoltarea climatului educațional, accesând următorul link: https://gala.consiliulelevilor.ro/nominalizeaza/. Categoriile în cadrul cărora se pot face nominalizări sunt: „Elev implicat în comunitate”, „Profesor de 10”, „Părinte – agent al schimbării” și „Comunități școlare reziliente”.

Nominalizările se pot face până pe data de 30 aprilie, lista cu semifinaliștii urmând a se publica pe 20 mai. Pe  4 iunie va avea loc premierea celor nominalizați la Gala Elevului.