Vicepremierul Dan Barna, aminitiri despre Paștele idilic petrecut la Verguleasa

555

Liderul USR-Plus, Dan Barna, a povestit într-o emisiune televizată despre cele mai frumoase amintiri legate de Paște. El a povestit minute în șir despre cum petrecea această sărbătoare la bunicii materni din Verguleasa. Barna și-a amintit cu nostalgie de drumul cu trenul până la Drăgășani și apoi de cel spre Verguleasa.

Invitat ,,La cină” de Ionela Năstase, vicepremierul Dan Barna a făcut dezvăluiri interesante despre copilărie, dar și anii de studenție. Printre alte amintiri emoționante, politicianului și-a amintit cu nostalgie despre Paștele idilic petrecut la bunicii materni. El a vorbit cu nostalgie, minute în șir, despre tradiția de la Verguleasa pentru Ziua Invierii. Potrivit acestuia, a mers ani la rând, alături de frați, în localitatea Olteană unde participa, alături de părinți și bunici, la slujba de Paște, în curtea bisericii. Aici se aduna, potrivit lui Dan Barna, tot satul, fiecare aducând la biserică bucate pe care să le împartă în amintirea celor dispăruți. Politicianul și-a amintit că în curtea lăcașului de cult petrecea prima parte a acestei zile importante, ascultând slujba de sființire a bucatelor aduse de oameni și primind pomană.

Deși părinții lui Dan Barna locuiesc în Sibiu, ei mai vin și acum la Verguleasa unde încă mai dețin propietăți. Au făcut-o și la finele acestei săptămâni, pentru a-și plăti impozitele. Nu au scăpat ocazia de a se întâlni și cu edilul comunei Valentin Piciu. Timp de câteva minute, am avut ocazia să schimbăm câteva păreri despre situația politică actuală.

,,Oricât de mare ar fi riscul ca tinerii politicieni să facă greșeli, trebuie să ne asumăm riscul schimbării clasei politice” a fost ultima replică a lui Ilie Barna.

Finul acestuia, angajat al administrației locale, ne-a făcut o serie de dezvăluiri despre copilul Dan Barna și despre educația dură primită de la tatăl său.