Românii preferă vacanțele peste hotar. Pachetele turistice, în plin sezon de vânzare

75

Dorința românilor de a călători în țări străine este din ce în ce mai mare, mai ales că în ultimul an călătoriile le-au fost limitate sau chiar restricționate în contextul pandemiei de Covid-19. Cererile pentru vacanțele în afara țării au început încă de la începutul anului. Țările preferate de turiștii români pentru vacanțe în acest an sunt Grecia, Turcia, Spania sau Egipt.

Vacanțele în străinătate au revenit anul acesta în preferințele românilor. ÎVeștile pozitive despre relaxarea măsurilor de intrare în țări precum Grecia și nu numai, i-au încurajat pe români să cumpere pachetele de vacanță oferite de companiile de turism. ncă de la începutul anului s-au făcut rezervări pentru vara anului 2021.

„Adăugăm circuite noi, adaptate vremurilor de acum, Cappadocia și Coasta Lycia cu avionul, sau oferim și alte spații de cazare în destinațiile pe care le operăm, precum vile în Grecia. În cazul Turciei, pe lângă circuitele noi, pe lângă curse noi charter cu autocarul spre Bodrum, Marmaris, Kusadasi, cursa directă spre Bodrum este noutatea anul acesta, curse din Brașov spre Turcia, dar și Grecia și Bulgaria, noutăți, de asemenea, oferim și vacanțe în Antalya pe zboruri charter din București, Cluj-Napoca și Oradea. Au fost campanii în care am oferit reduceri de până la 50% pentru cazare sau transport sau hoteluri cu preț fix întreg sezonul, în funcție de destinații,, declară Mădălina Balaiban, CEO al unei agenții de turism.

Destinațiile cele mai cerute de turiștii români sunt Grecia, Turcia, Egipt și Spania. Cei care își doresc vacanțe la cele mai mici prețuri își pot face rezervări în regim Early Booking.