Nereguli la un restaurant din Balş, magazine din Izbiceni și Corabia și un centru de ambalare ouă din Stoicăneşti

984

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat aproape o sută de controale în magazine, unități de producție, depozite, carmangerii, piețe sau târguri privind respectarea normelor igienico-sanitare astfel încât să fie comercializate alimente sigure pentru consumul populației din județ. Neregulile identificate au fost numerose și diverse, sancțiuni fiind aplicate la un restaurant din Balş, magazine din Izbiceni și Corabia și un centru de ambalare ouă din Stoicăneşti.

Inspectorii sanitar-veterinari, în unele cazuri ajutați și de către polițiști, au efectuat pe raza județului Olt în perioada 22 martie – 6 aprilie nu mai puțin de 97 de controale care au urmărit respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, magazine de desfacere peşte, etc) .

Măsurile de control au fost intensificate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. Controalele s-au desfăşurat inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică .

,,Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare fiind aplicate 9 avertismente conform OG 2/2001, cu modificările şi completările ulterioare şi 7 sancţiuni contravenţionale conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare,  în valoare toatală de 36800 lei. Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru următoarele nereguli depistate: spaţii, utilaje şi echipamente de lucru neigienizate ; expunerea peştelui la comercializare fără respectarea condiţiilor de protecţie faţă de mediul exterior ; etichetare necorespunzătoare ; funcţionare în spaţiu neaprobat sanitar veterinar ; supraaglomerarea spaţiului de comercializare şi a agregatelor frigorifice ; agregate frigorifice neigienizate, nu se monitorizează temperatura ; neprezentarea dosarelor medicale ; neconcordanţă cu privire la documente,, anunță DSVSA Olt.

Amendate au fost: 1 restaurant din Balş, 3 magazine alimentare din Izbiceni, 2 magazine de desfacere peşte din Corabia, 1 centru de ambalare ouă din Stoicăneşti .