Tânăr reținut pentru șantajul unei copile de 12 ani

420

Un tânăr de 18 ani s-a trezit cu mascații acasă și a ajuns în arest, după ce acesta a șantajat o copilă de doar 12 ani. Băiatul ar fi pretins o sumă imensă de bani pentru a nu face publice fotografii compromițătoare cu minora. 

Un tânăr de 18 ani din județul Vrancea a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă după ce a șantajat o minoră de 12 ani. Cei doi interacționau constant pe o rețea de socializare online, prin intermediul căreia acesta a căpătat încrederea copilei și diverse date și informații personale. Băiatul ar fi solicitat și obținut imagini compromițătoare și a amenințat-o apoi pe minoră cu distribuirea lor în spațiul public. În total, acesta ar fi solicitat și primit suma de aproximativ 7.600 de lei în urma presiunilor la care a supus-o pe copilă.

În urma perchezițiilor la domiciliul băiatului au fost ridicate înscrisuri, fotografii, un telefon mobil, un laptop, dar și mai multe obiecte despre care există suspiciunea că ar proveni din sumele solicitate în repetate rânduri. Cercetările sunt în plină desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.