Morunglavul, legat de Slatina prin Cîrlogani. Se asfaltează DJ644 Morunești- Cepari

1295

Vești bune pentru șoferii care doresc să evite varianta Balș pentru a ajunge la Slatina: se asfaltează DJ644 pe ruta Morunglav-Cîrlogani.

Consiliul Județean Olt a finalizat asfaltarea DJ644, porțiunea ce face legătura între satele Morunești (comuna Morunglav) și Cepari (comuna Cîrlogani), modernizându-se astfel porțiunea de balast ce face legătura dintre cele două comune și Slatina. Lucrări mai sunt de executat doar la consolidarea malurilor pe ruta de coborâre spre Cepari.

Astfel, șoferii care doresc să evite zona Balș cu trafic aglomerat de multe ori până în zona Saru, pot alege în locul traseului Bobicești- Găneasa- Slatina, pe cel Morunglav- Cîrlogani- Slatina, variantă mai lungă cu 1km (28km), dar la fel de rapidă- 29-30 minute. Chiar și șoferii care vin dinspre Craiova pot alege varianta Oboga- Morunglav- Cârlogani pentru a ajunge în capitala Oltului.

Sectorul de drum județean modernizat are o lungime totală de 3,840 km. Lucrările sunt realizate cu finanțare de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fonduri economisite, valoarea totală ajungând la 9,9 milioane lei.