Mascații au descins la mai multe firme de curățenie

64

Descinderi în București și două județe, într-un dosar de fraudă și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la suma de 4,2 milioane de lei. Vizați în acest dosar sunt reprezentanții unei societăți comerciale care presta servicii de curățenie în mai multe unități medicale.

19 percheziții se desfășoară astăzi în București de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dar și în județele Ilfov și Călărași.

Reprezentanți ai unor societăți comerciale care prestau diverse servicii printre care și servicii de curățenie în mai multe spitale din Capitală sunt suspecți că au adus un prejudiciu de 4,2 milioane de lei statului român. Până în acest moment polițiștii au pus în aplicare șase mandate de aducere.

“În fapt, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2012- 2014, reprezentanţii a patru societăţi comerciale s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor evidenţiind contabil şi declarând cheltuieli fictive (…) Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 4.200.000 lei”

La finalul audierii persoanelor acuzate de fraudă și spălare de bani se vor dispune măsuri legale.