Curg amenzile în Olt pentru nepurtarea măștii și deplasarea nejustificată pe timp de noapte

156

O nouă acțiune de verificare în contextul infectării cu Covid-19 a fost desfășurată în ultimele 24 de ore în județul Olt. Zonele aglomerate, localurile și mijloacele de transport au fost controlate de polițiști, jandarmi dar și polițiști locali. În urma verificărilor au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor în vigoare.

Polițiști din cadrul Inspectoratului Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au efectuat în ultimele 24 de ore acțiuni de prevenire a combatererii infectării cu coronavirus. Aceștia au urmărit respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.bAu fost verificate zonele aglomerate, restaurane, baruri, terase dar și mijloacele de transport.

Peste 150 de forțe de ordine au fost mobilizate  pentru verificarea a 84 de societăți comerciale și 81 de  mijloace de transport. De asemenea, aproximativ 1 600 de persoane au fost legitimate.

În urma acțiunii de verificare au fost aplicate 67 de amenzi în valoare totală de  11.750 de lei, dintre care 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9 750 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție și 2 amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare.

Verificările vor continua și în perioada următoare.