Vaccinare cu AstraZeneca la liber, fără programare. În Olt sunt 665 locuri LIBERE

207

Scandalul trombozelor a făcut ca vaccinarea cu AstraZeneca să fie refuzată de mulți români iar cele mai multe locuri libere, dacă nu singurele, să fie disponibile cu acest ser. Așa se face că vaccinarea cu acest ser se poate face și fără programare. În Olt, erau în această dimineață libere 665 locuri.

Persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca nu mai au nevoie de programare pentru a putea să-și administreze o doză. Vaccinarea fără programare  se va putea face peste câteva zile, a precizat Comitetul Național de Vaccinare. Măsura a fost luată de către autorități după ce în centrele de vaccinare în timp ce locurile pentru imunizarea cu Pfizer și Moderna sunt indisponibile, cele cu AstraZeneca sunt în așteptare de persoane care doresc să fie imunizate.

Nici la centrele din județul Olt nu se face excepție. În timp ce pentru vaccinarea cu Pfizer și Moderna sunt ZERO locuri disponibile, pentru AstraZeneca erau în această dimineață 665 de locuri libere. Pe listele de așteptare se află 5427 de olteni, dintre care 5177 pentru imunizarea cu Pfizer, 235 cu Moderna și doar 15 cu AstraZeneca.

Până acum, în județ s-au vaccinat 56.798 de persoane, Astfel: 45.526 cu Pfizer, 5708 cu Moderna și 5564 cu AstraZeneca.