Aproape 300 de AMENZI în Olt pentru nerespectarea măsurilor anti-covid

61

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Matei Basarab” Olt și polițiști locali au continuat să desfășoare activități pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Covid 19. Câteva sute de olteni prinşi fără mască de protecţie sau circulând în intervalul orar al restricţiilor s-au ales cu amenzi.

Sâmbătă şi duminică, forţele de ordine au efectuat  pe raza judeţului Olt peste 4.000 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor anti-covid. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 295 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.000 de lei.

,,Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Covid 19. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Recomandăm tuturor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.”, atenţionează IPJ Olt.