Restricții de week-end pentru localitățile Icoana, Grădinari, Mihăești și Dobrun

237

În localităţile unde incidenţa de infectare cu COVID-19 trece de 4 la mie, circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20,00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00. Este și cazul a patru localități din județul Olt pe care incidența le bagă azi în restricții de week-end.

Dacă în localitatea Drăghiceni, cu indicele de infectare 16, este în vigoare carantina zonală, iar în zona necarantinată trebuie respectate restricțiile suplimentare toată săptămâna (specifice unei rate de peste 7,5 cazuri/mie), în acest week-end patru localități din județul Olt vor trebui să respecte restricțiile privind circulația nocturnă și orei de închidere a magazinelor. Acestea se aplică pentru comunele ICOANA (6.99 indice infectări/mia de locuitori),  GRĂDINARI (5.60), MIHĂEŞTI ( 4.50) și  DOBRUN (4.25).  Municipiul Caracal scapă azi de impunerea de restricții, înregistrând un indice de infectare de 3.97 cauri/mie, însă poate intra mâine sau poimâine în restricții dacă indicele depășește pragul de 4.

Astfel, în cele 4 localități, azi, sâmbătă şi duminică circulaţia va fi permisă până la orele 20,00, iar la operatorii economici activitatea va fi permisă până la ora 18,00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie.